• Voor 23:59u besteld, maandag in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 19,95
  • Volledige garantie
  • 100 dagen op zicht

Kinderfiets 12 inch

Kinderfietsen met wielmaat 12 inch voor kinderen vanaf 3 jaar. Optioneel met zijwieltjes en kinbeschermer met naam.  

Onze services

  • Voor 23:59u besteld, maandag in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 19,95
  • Volledige garantie.
  • Kies uw afleverdatum.
  • 100 dagen op zicht.
  • Eigen magazijn en voorraad.

12 inch kinderfietsen

Ben jij op zoek naar een leuke 12 inch kinderfiets? Dan zit je hier helemaal goed! Wij hebben veel kinderfietsen in verschillende maten, kleuren en merken. Een kinderfiets van deze maat is geschikt voor kids vanaf ongeveer 3 jaar oud. Een kinderfiets van deze maat is vaak de eerste fiets waarop kinderen echt gaan fietsen. Een belangrijke en grote stap dus! Bekijk op deze pagina het aanbod van 12 inch kinderfietsen.

Puky fietsen

Bij onze Puky kinderfietsen bieden we je de keuze uit diverse kleuren en modellen. Wat kleuren betreft kan je gaan voor de traditionele jongens- of meisjeskleuren blauw en roze. Hoeven die geslachtkenmerkende kleuren voor jou niet, hebben we ook genderneutrale fietsjes. Groene fietsen zijn voor beide jongens en meisjes uitermate geschikt.

Elke Puky kinderfiets uit ons aanbod is voorzien van een bagagedrager, waar de favoriete knuffel op meekan. Ook hebben alle Puky fietsen een werkende fietsbel in de kleur van het fietsje, en een handrem. Eigenlijk is de handrem alleen om ze aan te leren de handrem te gebruiken. De echte rem is een veilige terugtraprem.

Beste leeftijd voor een 12 inch kinderfiets

Zoals je ziet, is onze Retro Rider 12 inch kinderfiets gemaakt voor de allerkleinsten. Wanneer je echter voor je peuter een eerste kinderfiets kopen gaat, doe je er verstandig aan niet blind te varen op de leeftijdsaanduiding. Meestal wordt aangehouden dat kinderfietsjes van 12 inch geschikt zijn voor peuters vanaf 3 jaar. Het kan echter heel goed zijn dat jouw kindje al met 2 jaar al de juiste beenlengte heeft of, als het wat kleiner en fijner gebouwd is, pas met 4 jaar groot genoeg is voor een 12 inch fietsje. 

Als we kijken op basis van lichaamslengte, zien we dat deze maat kinderfiets geschikt is voor kindjes tussen de 85 en105 cm. Groeit je kindje heel erg snel en heeft het met 3 jaar al een lengte van 95 tot 120 cm, is het misschien niet onverstandig om meteen voor een 16 inch kinderfiets te kijken. Jouw kindje kan al op onze Retro Rider 12 inch kinderfiets, als het over een binnen beenlengte van 42 cm, met een lichaamslengte van 95 cm beschikt. Om de binnen beenlengte van je kindje te meten, laat je het rechtop staan met de voetjes 20 cm uit elkaar. Het aantal centimeters dat de afstand van de grond tot het kruis meet, is je benodigde binnen beenlengte. 

Verschil in jongens- en meisjesfiets

Het verschil tussen een meisjesfiets en een 12 inch fiets jongen zit hem niet eens zozeer in de kleur, maar wel in de keuzemogelijkheid tussen een lage en hoge instap. Omdat met een rokje aan de beenbeweging beperkter is, herken je een meisjesfiets aan de lage instap. Bij al onze fietsjes zijn het stuur en het zadel in hoogte verstelbaar. Wil je het fietsje helemaal naar jouw kindje personaliseren, bestel er dan meteen een leuke naamsticker bij. Kinderen vinden speelgoed met hun eigen naam erop geweldig om te hebben.

© 2024 KinderfietsXL.nl is onderdeel van XLShop